maanantai 14. marraskuuta 2016

Trick or treat!

Helloo!

Halloween ei ollut mitenkään erityisen tuttu juhla. Kaikenlaista oon kuullut siitä, miten sitä täällä vietetään ja kyllä se omasta mielestäni ainakin hyvin vastaa sitä kuvausta.  Kotona hyvä, jos joku järkkää perjantai-iltana costume partyt! :D Ei vaan, on vähän suomessakin muuttunut tuo Halloweenin juhlinta. Costume partyistä (hienosti, suomalaisittain taivutettu sana) on tullut paljon isompi juttu viime vuosina. Tai sit ne on aina olleet, mutta oon elänyt tynnyrissä kansi päällä, enkä ole huomannyt tällaista ilmiötä.

Jo pari viikkoa ennen Halloweeniä, talojen pihaan alkoi ilmestyä haamuja, hautakiviä, feikkikurpitsoja ja vilkkuvia haamuvaloja. Jotenkin tuntui ihan järjettömältä katsella sitä touhua. Itse kun en nyt ole mitenkään erityisen suuri koristeiden ystävä, oli juhla mikä tahansa. Sain pieniä sydäreitä, kun iltaisin kävin juoksemassa ja jonkun pusikon kulmalla oli liiketunnistimella toimiva, räkättävä noita. Peukku alas.
Toki meilläkin lapset -valitettavasti- halusivat koristeita laittaa. Asenneltiin Evyn kanssa meidän oveen suhteellisen säälittävän näköinen irvinaama, joka oli olevinaan kurpitsa. Eihän se mihinkään mustasta ulko-ovesta erottunut. Valkoiset silmät vaan killui ovessa. Hämähäkinverkkokin meillä oli, mutta sen asentaminen jäi, koska lapsille oli koululla Halloween kekkerit.

Halloween oli maanantaina, joten me koverrettiin kurpitsat lauantaina. Käytiin perjantaina koulun jälkeen lasten kanssa ostamassa aivan järkkytävän kokoiset oranssit pallerot! Lapsille tosin. Itse tein ihan sellaisen pienen ja siinäkin oli ihan tarpeeksi tekemistä. Pakko tehdä tunnustus, että en tiennyt kurpitsojen olevan onttoja sisältä!

Maanantaina, jolloin siis varsinainen Halloween oli, lapsille oli koulussa paraati, jota käytiin ihastelemassa. Koulupäivän jälkeen hain ne kotiin, syötiin vähän välipalaa ja lähdettiin ystävien kanssa Trick or Treat kierrokselle. Oli ihan hullu meininki! Lapset vaan juoksenteli ympäriinsä ämpäreiden kanssa kerjäämässä karkkia kotiovilla. Meininki oli kyllä mun mielestä aika vaarallista. Lapset ei yhtään kattoneet minne ne juoksi ja muutaman kerran meinasi käydä pahastikin. Onneksi kuitenin suurin osa autoilijoista osasi olla tavallista valppaampia.
Me tehtiin kyllä aika lenkki, kierrettiin noin kaksi ja puoli tuntia. Oli ihan pimeää kun me palattiin kotiin tekemään päivällistä seitesemän maissa. Lapset alkoi heti kotona lajitella karkkejaan. Ne sai niin paljon karkkia, ettei tarvi koko vuonna ostaa uusia!













Ennen Halloweenia, Jessica soitti mulle ja kertoi, että Livingstonissa sijaitseva Bane Haunted House hakee näyttelijöitä niiden labyrinttiin. Ja siellä piti ola tunnin päästä. Me sitten päätettiin lähteä kokeilemaan meidän pelottelutaitoja. Me aluksi käveltiin koko labyrintti läpi, että nähtiin vähän mitä siellä on, sitten saatiin maskit naamaan, perehdytys miten saa pelotella ja miten ei, sekä turvallisuusohjeet ja sitten menoksi! Karjuin kuusi tuntia zombie maskissa ja kun kahden jälkeen yöllä kömmin kotiin, ei lähteny suusta pihaustakaan. Ja aamulla piti mennä kouluun esittelemään lopputyö. Jäi kyllä esittelemättä. Kaiken kaikkiaan koko Halloween oli tosi kiva kokemus, mut oon kyllä kiitollinen, ettei sitä suomessa ihan samassa mittakaavassa juhlita.

Täältä sekä täältä voit käydä lueskelemassa ja katselemassa kuvia, miten Halloweeniä juhlittiin mun kotikulmilla!






~Hanna

ps. Sori pitkästä postaustauosta. Mulla on ollut aivan järkyttävä kiire, mutta yritän kiriä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti