keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Monuments and Memorial of Washington D.C.

Helloo!

Mun oleskeluuni täällä kuuluu ehtona opiskelu. Mun pitää ansaita vähintään kuusi krediittiä (n.75h) Helppo homma sinänsä, mutta se maksaa. Törkeästi. Katselin kursseja paikalliseen yliopistoon, mutta tulin siihen tulokseen, että viikonloppukurssit on taloudellisesti viisain ratkaisu. Loppupelissään myös toimivin.

Kurssi sisälsi kolme kuuden tunnin koulupäivää, sekä viikonloppumatkan Washington D.C:hen Tunnit kävin yliopistolla Morristownissa, joka on noin puolen tunnin matkan päässä täältä. Kurssi sisälsi pääosin historiaa. Käsiteltiin mm. Yhdysvaltain perustuslakia, 60-luvun salamurhia ja silloin vielä käynnissä olevia presidentinvaaleja. Tämä kurssi oli neljän kreeditin arvoinen, eli enää 2 jäljellä!

Viikonloppu Washington D.C:ssä oli marraskuun puolessa välissä. Lähdettiin aamulla New Brunswickistä bussilla ja oltiin perillä suunnilleen yhdeltä. Meidän bussissa oli 48 ihmistä, 16 eri kansalaissuutta. Ihan mieletöntä!
Syötiin pikainen lounas ja aloitettiin kunnon turistikierros pääkaupungissa. Nähtiin kyllä niin monta muistomerkkiä ja muuta ihmettelyn kohdetta, ettei tartte hetkeen mennä museoon tai mihinkään muuhunkaan. Aloitettiin kierros Capitol buildingistä ja valkoisesta talosta ja hyvin pian sen jälkeen jalkauduttiin ja käveltiin muistomerkiltä toiselle. Mulle jäi erityisesti mieleen Korean sota muistomerkki. Se on oli jotenkin todella ahdistava. Meidän turisteilu kestikin sitten melkein koko loppu päivän, mutta tämän jälkeen niin sanottu "virallinen osuus" oli ohi ja krediitit ansaittu. Meidän hotelli sijaitse Virginian puolella, Arlingtonissa. Jäätiin Johannan  ja monen muun kanssa viettämään iltaan Virginian puoelle, väsymys otti voiton. Late dinner paikka oli kyllä harvinaisen vaikea löytää lauantai iltana, ilman pöytävarausta, mutta lopulta onnistuttiin!

Seuraavana aamu aloitettiin etsimällä aamupalaa, koska hotellilla sitä ei tarjoiltu. Meillä oli sunnuntaina vaihtoehtoina lähteä vielä parille muistomerkille ja Arlingtonin hautausmaalle tai jäädä hotelille ja tulla omin avun takasin DC:n puolelle. Me päätettiin lähteä meidän bussilla tutkailemaan lisää muistomerkkejä. Bussi jätti halukkaat Arlingtonin hautausmaalle ja jatkoi matkaa, mistä omin avuin tultiin sitten metrolla National Mallille (näiden paikkojen nimien taivuttelu on kyllä mutkikasta, mutta suomentaminen vasta kamalaa oliskin!) Sen ympäristössä oli museoita, joissa sitten pyörittiin iltapäivä. Lähes kaikki museot on DC:ssä ilmaisia! Turvatarkastukset on kuin lentokntällä, mutta mielummin sen tekee, kun maksaa $20.






























~Hanna





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti