tiistai 21. helmikuuta 2017

Vacation! (2/2)

Hellooo!!

Tässä vaiheessahan on jo hieman turhaa tätä toista osaa kirjoittaa,kun mitään ei oo enää mielessä, mutta menköön. Aiemman osan voi lukea täältä, jos se on jäänyt lukematta.

Meidän Philadelphian hotelli oli tosiaan huomattavasti parempi,kun edellinen ja viihdyttiinkin siellä vähän pidempään. Syötiin kunnon aamiainen ja palattiin laittamaan kamoja kasaan. Ei oltu erityisemmin kuitenkaan suunniteltu, mitä tehdään vaan mentiin aika fiiliksen mukaan. Edellisenä iltana olitin ihailtu tota siltaa, joka näkyi meidän huoneen ikkunasta, niin sinne päätettiin suunnata ensimmäisenä.

Kyseessähän siis oli Benjamin Franklin Bridge, jonka yli pääsi New Jerseyn Camdeniin. Ei ihan päästä päähän kävelty, vaan käännyttiin korkeimman kohdan jälkeen takaisin. Todettiin, ettei meillä oli mitään asiaa Camdeniin. Näkymät sillalta oli tosi kivat!
Palattiin tämän jälkeen takaisin Old Cityyn, koska oltiin bongattu sieltä yksi kiva kahvila, jossa vähän lounastettiin.Tai siis minä lounastin.

Kun oltiin hetki istuttu, pidetty some-kuolema ja juotu kahvia, lähdettiin kohti keskustaa. Käytiin katsomassa liberty bell (kun lopulta kaiken sen pyörimisen jälkeen se löydettiin) ja pääsäämtoisesti vaan kierreltiin ympäriinsä. Ei kovasti sen jännempää kerrottavaa. Oltais haluttu mennä observation deckille, mutta oli sitten liput sen verran hintavat, että jätettiin välistä. Säästettiin meidän rahat New York cityyn.
Päätettin suunniteltua aiemmin suunnata kohti New Jerseytä, ihan vaan, koska alettiin olla aika väsyneitä eikä osattu arvioida paljonko matkustamiseen menee. Käveltiin rautatieasemalle se reilu kajden mailin matka ja varattiin liput Trentonin junaan. Virhe.
En oo ikinä ollut niin täydessä junassa, kun mitä se oli. Juna tuli laiturille 23 minuuttia myöhässä ja oli jo ihan tupaten täysi siinä vaiheessa, kun se pysähtyi laiturille. Nyt Philadelphiasta oli nousemassa toinen samanlainen satsi ihmisiä. Eräs mukava nainen nappasi meidät mukaansa ja lähti meidän kanssa juoksemaan pitkin laituria ja etsimään väljempää vaunua. Sellaista ei kyllä löytynyt, mutta ainakaan kukaan ei jäänyt rannalle ruikuttamaan.
Se oliskin ollut, kun Harri tai Henna, joiden puhelimet ei toiminu, olis jääny kyydistä! :D

Meidän piti vaihtaa junaa ensin Trentonissa ja sen jälkeen Newarkissa. Meillä kävi uskomaton tuuri, kun molemmat junat sattui olemaan laitureilla. Oli ollut vaikea arvioida sen ekan viivästyksen takia, miten niitä junia nyt sitten menee.

Sain meidät kunnialla liidattua kotiin, joten oon aika ylpee!

Torstai ja perjantai oltiinkin sitten varattu New York citylle. Torstaina vein mun vieraani Times Squarelle ja sieltä Central Parkiin. Niin kuin siellä olleet tietää, puisto on aika iso, että ei me koluttu sitä kokonaan. (osa niista osista, missä oli kuvattu Home Alone 2:sta) Olisin kovasti halunnut luistelemaan. mut hinta oli aika päättähuimaava, joten se nyt jäi.
Siinä ihailtini niitä isoja rakennuksia ja ehdotin, että lähetään Rockefeller centerille ja mennään sinne katolle. Oon siellä itse käynyt kerran silloin kesällä, kun tulin tänne, mutta ei mua haitannut mua sinne uudelleen mennä. Rakastan sitä näkymää!

Nälkäisinä lähdettiin etsimään ruokapaikkaa ja olin saanut mun host äidiltä kivan ravintolasuosituksen. Se oli kuitenkin niin kaukana, ettei viitisitty enää lähteä. Subwaylla olis toki päässyt, mutta spysäkkikään ei ollut kovin lähellä. Päädyttiin syömään Times Squarelle (vinkki: Älkää KOSKAAN syökö Times Squarella)
mikä nyt oli taas aivan typerä älynväläys, koska ruokapaikat siellä ei oo kovin hyviä.
Kuljettiin vielä Theater Disctrictin halki Penn Stationille ja otettiin juna kotiin. Oltiin kotona sen verran ajoissa, että mun perhekin yllätty.

Perjantaina Johanna liittyi meidän seuraan. Oltiin päätetty perjantaille ostaa liput turistibussiin. Käveltiin ekaksi syömään Manhattanille yhteen kivaan ravintolaan, missä ollaan aina Johannan kanssa käyty, kun ollaan Cityssä. Ostettiin liput ja hypättiin kyytiin. Bussi oli siis sellainen hyppää pois milloin haluat. Huristeltiin sillä katsomaan WTC-muistomerkkiä ja Freedom Toweria, sekä Harrin pyynnöstä mentiin Wall Streetille! Sieltä hypätiin taas bussiin ja tultiin takaisin kohti Times Squarea, Ostettiin ruokaa mukaan ja syötiin bussissa. Illalla hypätiin vielä Night Tourille, joka vei meiät öisen Cityn halki ja sivuuttin mm. Chinatownia ja Little Italya (En periaattestakaan käännä tuota suomeksi) Bussi ajoi yli Manhattan Bridgen ja voi vitsit niitä näkymiä! Olin ihan myyty! Palattiin kotiin puolen yön tienoilla.

Lauantain aamupäivä hengailtiin meillä, käytiin lounaalla ja illalla heittiin heidät kentälle. Meinasivat myöhästyä koneesta sen takia, että se lähti puoli tuntia etuajassa. Ei mennyt lentojen osalta ihan putkeen, mutta kivaa oli! Loma tuli mulle tosi tarpeeseen ja osu just passeliin paikkaan. On taas jaksanut tehdä töitä ihan uudella innolla.

~Hanna

























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti