tiistai 28. kesäkuuta 2016

First week!

Helllooo!

Ensimmäinen viikko Yhdysvalloissa takana! Huhhuh! Pidän tämän postauksen suht lyhyenä (tai siis yritän ainakin)  ja laitan loppuun kuvapläjäyksen!

Lento kesti melkein yhdeksän tuntia ja yritin kovasti nukkua sinä aikana, mutta lento oli niin turbulenttinen, et oli tosi vaikea nukkua. Mun edessä myös istui huutava lapsi, joten ei siinä paljon ollu tehtävissä.
Jännitin kovasti maahantulotarkastusta, mutta se meni niin näppärästi (hyvät opasteet ja näin) että oikein hämmästyin. Muutama kysymys, leima passiin ja menoksi.

Pääsin lentokentältä ulos ja meinasin pyörtyä, kun näin sen liikenteen. En oo ikinä nähny niin paljon autoja, kuin New Yorkissa on!

Bussi toi meidät Long Islandille training schoolille. Päivät siellä oli tosi pitkiä ja tunteja oli tosi myöhään. Käytiin läpi kaikennäkösiä perusjuttuja, kuten kasvatus, ravinto ja niin edelleen. Torstaina oli American Red Crossin jäjestämä ensiapukoulutus ja sen jälkeen lähdettiin kohti New York Cityä! Ehdin tutustua tosi moniin kivoihin tyyppeihin ja osan kanssa varmasti pidetään yhteyttä jatkossakin.

Perjantaina koko seikkailu varsinaisesti alkoi, kun jätettiin tuttu ja turvallinen training school ja lähdettiin kohti tulevia kotikaupunkeja. Perhe oli mua vastassa ja lapset oli aluksi tosi ujoja, mut ei menny kauaa, kun juttua alkoi tulla mieletön määrä. Oon tuntenut lapset vasta muutman päivän, mut voin sanoa, että ne on ihania!
Mua odotti täällä muutama ihana pieni lahja (mm. lahjakortti Targettiin. Vähän samanlainen, kun Prisma suomessa) Paras oli kuitenkin lasten tekemä "Weolcome home"- kyltti! :3
Viikonloppu meni lasten ja perheen kanssa touhutessa ja käytännönasioita hoitaessa. Puhelinnumero sun muut. Perhe näytti mulle vähän tätä aluetta ja käytiin ulkona syömässä. Mun uusi kotikaupunki on varsin kiva. Tässä on kolme kaupunkia ihan vierekkäin. Täältä löytyy kaikkea ihan läheltä, jättimäisissä purkeissa ja halvemmalla kuin suomesta! Ravintolan annoskokoa en edes puhu, koska varmasti arvaatte, millaisia ne on.

Törmäsin sattumalta Westfielidissä vierailessani saksalaiseen au pairiin, jonka tapasin koululla. Hengailtiin sitten iltapäivä yhdessä kaupungilla. Meidän host-lapset on samalla kesäleirillä, joten tullan varmaan viettämään aikaa yhdessä iltapäivisin.

Maanantai oli mun ensimmäinen virallinen työpäivä. Auttelin lapsia aamutoimissa ja touhusin, kunnes bussi tuli ja vei lapset päiväksi leirille. Vähän ennen kuin ne palasi kotiin, täytin takapihalla olevan uima-altaan ja täytin ämpärillisen vesi-ilmapalloja ja kaikki vesipyssyt mitä löysin. Täällä oli oikein kunnon väijytys, kun ne tupsahti takapihalle!








































- Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti