torstai 18. toukokuuta 2017

Texas!

Helloo!

Mulla oli vielä yksi lomaviikko käyttämättä, niin repäisin ja varasin lennot San Antonioon, Texasiin! Texasiin lähdölle oli parikin syytä. Varmasti erilainen New Jerseyhyn verrattuna ja mun host äidin veli asuu siellä, (kutsutaan häntä A:ksi, niin kuin kaikista muistakin on täällä blogin puolella käytetty vain alkukirjainta)  joten säästin mukavan summan rahaa, kun hän oli ihana ja majoitti mut viikoksi!

Lennot oli halvimmillaan pitkänä perjantaina, joten taktikoin itselleni mahdollisimman pitkän loman ja lensin jo perjantai-iltana San Antonioon. Mulla oli molemmat viikonloput vapaat joka tapauksessa, joten oli ihan sama vietänkö ne täällä vai jossain muualla. Paluulennon varasin seuraavan viikon lauantaille.

A haki mut illalla kymmenen jälkeen kentältä. Oltiin tavattu silloin Kansas Cityssä ollessa, joten suurimmalta kiusaantuneisuudelta vältyttiin ja juttu alkoi heti luistaakin ihan mukavasti. Siinä illalla tovi (muutama tunti) vielä rennosti rupateltiin mut sitten rupes kyllä silmät painamaa.

Launtain aloitin vetämällä Tex Mexiä suoraan tyhjään mahaan paikallisessa ravintolassa. Ensi kosketus paikalliseen ruokaan! Voin kertoa, että maha kiitti myöhemmin. Huomasin viikon aikana, että San Antoniossa syödään paljon meksikolaista ruokaa. Johtuneen siitä, että Meksikon raja ei ollut kovinkaan kaukana?
Aamupala/lounas kombinaation jälkeen oli edessä vähän turisteleilua. A:lla oli kolme päivää vapaata, joten hänellä oli aikaa toimia mun oppaana ja vähän näytellä paikkoja. Alamo nyt oli pako käydä katsomassa, kun se on niin kuuluissa, mut ei se nyt kovin kummoinen ollut. Vähän myös River Walkia ihmeteltiin, mutta olin päättänyt säästää sen jollekin toisellle päivälle ja kävellä se melkein kokonaan.
Oltiin illalle varattu liput Local H:n keikalle. Eihän tämä Bon Jovi olllut, mutta pääsinpä johonkin konserttiin. Ja hyvä meininki oli!!

Sunnuntaina päätin lähteä itsekseni kieretelmään kaupunkia ja päädyin muun muassa museoihin pyörimään. Treffasin myös yhden paikallisen au pairin.  Illalla A lähti näyttämään Perlia, joka on siis semmonen ravintola/baari keskittymä noin mailin päässä. Ilta menikin aikalailla siinä.

Maanantaina museot oli kiinni, joten maanantai oli vähän rennompi hengailu päivä. Sain aamulla kyydin keskustaan ja kävin tsekkaamassa Tower of America, joka on siis näkötorni. Maisemat oli ihan kivat. Tapasin myös yhden paikallisen tyypin ja käytiin hänen kanssa kahvilla. A haki mut keskustasta myöhemmin, koska vesisade sotki mun loppupäivän suunnitelmat.

Tiistaina kävelin jokea pitkin keskustaan. Oli tosi hyvä ajatus +30 heltessää taapertaa menemään. Toki se joki vähän viilensi matkaa, mutta varjoja se ei kovasti tarjonnut. Pääsin keskustaan ja olin aivan hiestä märkä. Tapasin taas yhden paikallisen ja käytiin hänen kanssaan luonnontieteiden museossa ja vieralitiin Japanilaisessa teepuutarhassa. Siellä oli aivan älyttömän kaunista! Niin vihreää! Päivän pätteeksi sain häneltä kyydin Pearlii ja sieltä sitten kävelin kotiin. Päivän kilometrisaldo oli sen verran, että keskiviikon päätin pysyä kotona ja hoitaa auringonpolttamiani.  Sen verran kävelin, että kävin postissa ja illalla käveltiin Pearliin syömään A:n, hänen vaimonsa ja vaimon vanhempien kanssa, jotka olivat saapuneet keskiviikko aamuna.

Torstaina eksyin ja pahasti. Kahlasin jälleen nähtävyyksiä ja päätin, että kävelen river walkin toiseen suuntaan. Eli keskustasta Pearliin. Elämäni huonoin ajatus. Luulin osaavani, mutta tunnin kävelyn jälkeen tajusin, että olin kävellyt ympyrän ja olin takaisin keskustassa, siinä mistä olin aloittanut. Ei auttanut muutakuin kokeilla ihan teitä pitkin. Ongelma tosin oli, että mun puhelimen navigaattori ei halunnut toimia, joten piti luottaa omaan muistiin, että mitä teitä sitä on keskustaan tullut. Jossain kohtaa tajusin, että nyt oon hukassa ja pahasti. Jouduin tekstaamaan A:lle töihin, että nyt eksyin ja oon jollakin tiellä moottoritien ja rautatien välissä. Siinä olikin selvittämistä, missä olin, kun ei ollut tienviittojakaan näkynyt aikoihin. Lopulta onnistuin siinä ja löysin tekstari ohjeilla tieni kotiin! :D

Perjantaina odotti se kauan odotettu Sea World! Olin niin innoissani ajatuksesta, että saan nähdä PINGVIINEJÄ <3 Niin ja toki muita meren syövereiden otuksia. Meri on mulle niin semmonen mielenkiintoinen juttu. Illalla käytiin vielä syömässä Tacoja(yllätys) ja oli kyllä kiva lopettaa viikko siihen. Vaikka tuijotinkin siinä pöydässä istuessa jättimäistä torakkaa ja toivoin ettei se syö tule yhtään lähemmäs :D

Mulla oli todella huikee viikko! Teki tosi hyvää päästä pois kotoa hetkeksi ja nähdä uusia juttuja. Oon niin kiitollinen, että A majoitti mut viikoksi, teki hyvää ruokaa ja näytti paikkoja.

~Hanna




































¨¨¨
Helloo!!

I had one more week of vacation to use so I decided to go to San Antonio, Texas.  My host mom’s brother (Let’s call him A, by the first letter of his name, like I have done to everyone in this blog) lives there, so I got to stay with him all week. Thank you!

Flights were cheapest on Good Friday, so I flew to Texas on Friday night and booked return flight to Saturday next week.

I had met him while in Kansas city, so it wasn’t  too awkward when he was picking me up from the airport. He is pretty easy going so we were getting along :D

A had a weekend of he had time to show me around. But first, breakfast. Tex Mex and empty stomach was brilliant idea! Of course I wanted to go see The Alamo, which was not so big deal after all. Well, now I have seen it.  In the evening, we went to see Local H. The concert was really good. I had a good time!
On Sunday, I went explore the city alone and I checked out couple museums.  I also met a local au pair over coffee.  Later evening, A and I walked to Pearl which is restaurant and bar district near their house.

Almost all the museums were closed on Monday, so I was just walking around. Tower of Americas was open, so I did that (view was pretty nice, actually) and met some local people in a coffee house. Yes, I drink a lot of coffee. You don’t always need a travel buddy. You will find a people to hang out with, if you try a little. Rain messed up my plans I had for the rest of the day, so I went home.
On Tuesday I wanted to walk to the downtown by the river. Very good idea when it’s over +30C (90F) outside! :D When I finally made it to the downtown, I was just sweaty.  I met a friend over lunch and we headed to the Japanese Tea Garden.  That was so beautiful! I could have spent there all day!  After all that walking, I didn’t do anything on Wednesday.  Okay, I walked over the post office and later to Pearl with A, his wife and his wife’s parents, who arrived on Wednesday.  

My vacation became very interesting on Thursday, after getting lost. I thought I can walk back home by the river. I had already done it from home to downtown so it shouldn’t be hard. It was. After walking a hour, I was back in downtown, standing in front of The Alamo. So let’s try other way. My navigator betrayed me and stopped working, so I tried to remember my way back.  I found myself walking on a street between highway and railway with no road signs ahead. I had seen one like 15 minutes ago :D So I texted A and told him I had no idea where I was. When I finally figured out where I was, he was able to give me instructions to get home. 

Friday was my last full day in San Antonio and  Sea World was the agenda of the day.  I was so excited about the PENGUINS! <3 I want one! I love all kinds of aquariums etc. After  Sea World we went out for Tacos. Though, I put all my focus on cockroach near our table and begging it’s not coming any closer.

How amazing week I had!  I’m so grateful about everything! I have been seen so much during this year and met so many wonderful people.  Hope to keep in touch with most of them in the future.

I amazed I actually translated this post, so don’t judge me, my way to write or my English.( Do I look like I care about your opinion, though?) It’s so much easier in Finnish! :D 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti